Ho he fet al revés: de Precious a Push


Títol: Push
Autora: Sapphire
Editorial: Labutxaca
Pàgines: 192
ISBN: 978-84-9930-055-9
PVP: 8,95 €

Ho he fet al revés. Mai no acostumo a llegir-me un llibre del qual se n’ha fet una pel·lícula si abans l’he vista. Però amb Push ho he fet al revés. I la veritat és que, sorprenentment, n’estic molt satisfeta.

Precious és una noia grassa, pobra, gairebé analfabeta i negra. Té disset anys, dos fills i una mare que no només es beneficia del seu subsidi i del seu cos, sinó que també la maltracta físicament i psicològica.

La seva història m’ha captivat completament. Sapphire, l’escriptora, ha creat un personatge amb veu pròpia que se’ns mostra tal qual és, sense adorns, i que utilitza un llenguatge sense embuts.

L’adaptació cinematogràfica obvia molts aspectes del llibre, com és lògic, però aquest cop, probablement ha estat per la crítica que podrien despertar certes escenes que en el llibre apareixen relatades detalladament. Aquest fet m’ha sorprès, ja que no pensava trobar-les.
L’argument i la forma en què està escrit el llibre fan que acompanyis la Precious en el seu difícil trajecte. La vida de la protagonista comença en el mateix moment que la fan fora de l’escola i coneix la Blue Rain , professora de la nova institució a la qual haurà d’assistir. Allà podrà descobrir que potser no està sola i que la vida, a voltes, també et pot somriure encara que per dins trobis motius per seguir plorant…

Et conmourà. Et despertarà sentimens de ràbia, compassió i potser alegria… però de ben segur que el que no farà serà deixar-te indiferent.

Per si t’he despertat l’interès, aquí tens més informació sobre “Push: Based on the novel by Sapphire”, la pel·lícula, on podras escoltar una entrevista del director i de la protagonista.

I no et perdis l’entrevista a Sapphire!

Share

3 pensaments a “Ho he fet al revés: de Precious a Push

  1. Montserrat Brau

    No sé si em veig en cor de llegir la novel·la… Es pot explicar, sense espatllar l’argument, de quina mena són aquestes escenes que la pel·lícula obvia? On no pensaves trobar-les? Gràcies!!

  2. Josep

    Quan algú em va comentar que la peli estava basada en un llibre, vaig buscar perquè no em sonava de res. Vaig preguntar al meu llibreter habitual i em va comentar que havia sortit en butxaca i en català coincidint amb l’estrena. Només vull dir que felicito aquesta iniciativa, tot i que em va costar relacionar-ho fins que no vaig veure la coberta perquè el títol era un altre.

  3. Nesk

    La pel.lícula obvia comentaris de la protagonista sobre l’agressió sexual que pateix. Comentaris que potser no queden gaire bé a la gran pantalla però que entre els fulls d’un llibre poden quedar amagats.
    Jo de tu ho descobriria! Ànims, que és una lectura fàcil i força entretinguda.

    Josep, i te’l vas arribar a llegir?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.