Maletes Perdudes i Olive Kitteridge | Premi Llibreter 2010

Avui dia 22, a les 8 del vespre, s’han lliurat els Premi Llibreter a l’Institut d’Estudis Catalans.  Enguany s’han premiat tres categories: llibre de literatura catalana, llibre d’altres literatures i àlbum il·lustrat.

Maletes PerdudesEns fa especial il·lusió el premi de literatura catalana, perquè ha estat per a un llibre que hem comentat aquí Maletes Perdudes (vegeu Maletes perdudes…), d’Empúries. Jordi Puntí és un autor proper (heu vist el Facebook de Maletes perdudes?) i d’una qualitat inqüestionable, del qual el jurat en destaca “el llenguatge molt viu i ric”.

Quant a les altres literatures, Elizabeth Strout ha estat guardonada amb la novel·la Olive Kitteridge, publicada per El Aleph Editores. Mirarem de llegir-la aviat per poder-ne compartir el comentari… I si vosaltres heu tingut ocasió de fer-ho ja, esperem que ens el feu arribar per posar-lo en comú aquí al nosaltresllegim.

El premi per a l’àlbum il·lustrat ha estat concedit a en Jimmy Liao per una obra, La noche estrellada, que tant de bo puguem publicada aviat en català.

Bé, doncs, no està malament com a vigília de la revetlla de Sant Joan, eh? Una nit de traca i literatura!!!

Share

5 pensaments a “Maletes Perdudes i Olive Kitteridge | Premi Llibreter 2010

  1. Pere

    Fa poc em vaig llegir el finalista del Premi Llibreter 2008 (La princesa i el pescador de Minh Tran Huy) i la vaig trobar una novel.la deliciosa, de les que no podré oblidar en molt de temps. Si els premis d’aquest any són del mateix nivell, no dubtaré gens en abordar la seva lectura. De moment ja tinc el Maletes en la llista de lectures estiuenques.

  2. Anna

    La versió catalana d’Olive Kitteridge la publica Edicions de 1984. El Aleph n´ha publicat la versió castellana. Ho dic per si de cas algú se la vol llegir en català.

  3. Retroenllaç: nosaltresllegim.cat » Arxiu del Bloc » Maletes perdudes aquest estiu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.