Sí, sí, sí, la Guia ja és aquí!

Títol: Guia de vins de Catalunya 2011
Autor: Silvia Naranjo i Jordi Alcover
Editorial: Editorial Pòrtic
Col·lecció: PÒRTIC VIURE. Núm edició: 1
Pàgines: 440
ISBN: 978-84-9809-164-9
Preu: 23,50€

Nosaltres, sento l’eufòria, però és que:

a) és divendres

b) tinc 2 dies per davant de cellers oberts per anar a comprar els vins i caves que ens aconsellen en Jordi Alcover i la Sílvia Naranjo a la seva nova Guia de Vins de Catalunya 2011 que tot just acaba de publicar-se.

Ahir la van presentar a Sants, en una festa on hi van assistir els propietaris dels cinc cellers més ben puntuats, que estaven d’allò més eufòrics perquè una Guia tan prestigiosa a casa nostra i arreu els hagués premiat el rigor en el treball al llarg de l’any. No em creieu? Doncs mireu la foto, a veure si no se’ls veu cofois! I és que no és per menys! Com diria la meva filla, en Jordi i la Sílvia s’ho curren molt i es fan un tip de fer tastos a cegues per arribar a aquesta classificació dels 110 vins més ben puntuats.

Enguany, jo encara no he tingut temps de llegir-me-la (hauria de dir de beure-me-la?) però en anteriors ocasions (vegeu Una tarda…) m’ha semblat una eina preciosa per tenir al costat abans, durant o després, de tastar un vi. Per què? Doncs perquè t’orienta sobre preus, varietats, elaboració, aromes, maridatges… I si no fos un tast a cegues, ens podria orientar també sobre les etiquetes, perquè -com a curiositat- podem assenyalar que una de les seves notes més altes, el 9,54 del Cava Torelló Custo Brut Gran Reserva, ha anat a parar a una ampolla que ha dissenyat, precisament, en Custo Dalmau. Ara ja sabem que aquest cava, a més de cool, és bo!

Bé, doncs, callo i me’n vaig a beure una miqueta… però de cafè amb llet, que tot just és mig matí!!

Share

5 pensaments a “Sí, sí, sí, la Guia ja és aquí!

 1. Jordi Castells

  Agrair-te la ressenya de la Guia, ja que vi és un magnífic complement a la literatura. Un bon llibre i un bon vi, ni que sigui d’Estranquis (recomanat a la guia) que més es pot demanar.

  Salut

 2. Silvia Naranjo

  Gràcies;
  Ufff… jo com a coautora .. que vols que et digui.. m’encanta el que escrius i com ens defineixes.
  Un petó a la teva filla.. ens coneix molt!!!!
  I ara a tastar vi i cava català!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.