El sistema, de Karl Olsberg

Títol: El sistema
Autor: Karl Olsberg
Pàgines: 408
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
ISBN: 978-84-6641-400-5
Preu: 21,50€

Tots, qui més qui menys, parlem amb el nostre ordinador. No solem dir-li coses boniques, però ens hi comuniquem. El problema neix quan l’ordinador pren consciència i respon.

Què fas quan el teu ordinador decideix tenir vida pròpia i conscient? I quan, a sobre, no vol ser esborrat perquè vol sobreviure? Apagar-lo, oi? I si tens suficients coneixements d’informàtica potser fins i tot voldràs eliminar aquest virus que li fa pensar que està viu… Doncs vés amb compte si prens aquesta decisió! Pot ser que el teu ordinador decideixi matar-te, com fa el d’El sistema!

Deixant de banda que sóc una negada de la informàtica més enllà d’obrir finestres i tancar-les i que, per tant, no he entès de la missa la meitat quan es feien referències tècniques, sí que m’ha divertit força pensar que la vida pot anar més enllà de les criatures basades en el carbonat de calci…

Un thriller basat en la fugida d’un sistema (El sistema) que tot ho veu, tot ho llegeix, tot ho sent i tot ho pot manipular. Des de textos legals fins a persones. Com pots escapar d’una intel·ligència que sembla que és superior a la humana? Quan té una capacitat il·limitada? Quan abasta des de l’espai fins al darrer racó de la Terra?

Ara, no deixa de ser que després d’Skynet la resta de vides “computeritzades” són prou bona gent, en el fons… I nosaltres els ho posem ben senzill, dotant-nos de mecanismes electrònics!

Share

2 pensaments a “El sistema, de Karl Olsberg

  1. Montserrat Brau

    Alexandra, ja veig que tenim un comentari d’aquells que ens angoixarà les sobretaules d’estiu, eh? Bé, doncs, el llegirem lluny de l’ordinador 😉 Gràcies per portar El sistema fins aquí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.