La nevada del cucut, de Blanca Busquets

Títol: La nevada del cucut
Autor: Blanca Busquets
Editorial: Random House Mondadori
Col·lecció: Rosa dels vents
Pàgines: 256
ISBN: 978-84-01-38763-0
Preu: 17.90€

La Teresa s’estrena al Nosaltres. I com ho ha fet? Doncs llegint-se un llibre i enviant-ne la ressenya a nosaltresllegim@clickart.cat.

Què? Us animeu a fer-ne una? Aquí trobareu com fer-ho. Us esperem!

Habitualment passo les vacances a la muntanya i sovint m’agrada llegir novel·les que em transporten a poblets i petits racons rurals del nostre país. Llavors, per vacances puc imaginar-me millor com era la vida en aquests indrets. La nevada del cucut és un d’aquells llibres que vaig comprar per aquest motiu. De lectura fàcil, descriu la vida de dues dones que, tot i ser de la mateixa família, viuen en èpoques diferents. Això però, no treu que tinguin molts aspectes en comú: la seva afició per escriure, la seva relació amb un home que no estimen i que fins i tot les anul·la com a dones, els seus sentiments, les seves preocupacions, la forma i l’estil de viure la vida i la seva visió particular d’un quadre d’un paisatge nevat.

En mig d’una trama paral·lela que va saltant d’un segle a l’altre, La nevada del cucut descriu dos entorns ben diferents, el de la Tònia de fa cent anys; rural, sense comoditats, ple de duresa i gairebé destructiu de la Catalunya rural de l’època; i el de la Lali a Barcelona que, tot i disposar de les comoditats actuals, viu també situacions complexes que no són més que el resultat de la societat actual.

Share

5 pensaments a “La nevada del cucut, de Blanca Busquets

  1. Montserrat Brau

    Teresa, els dies d’estrena a Nosaltres són genials! Em va saber greu no poder-t’ho dir ahir perquè tenia mal d’oïda, però d’avui no passa!! Moltes gràcies per voler contribuir a fer créixer el Nosaltres amb les teves lectures!! T’esperem de nou sempre que vulguis!!

  2. Carme Callejon

    Estic llegint ‘La nevada del cucut’ i el trobo senzillament genial. Està escrit amb l’ànima. La Blanca Busquets ens descriu sentiments, sensacions, pors, angoixes, il·lusions, amors. Es una novel·la que et sap greu que s’acabi perquè et fas teus els personatges.

  3. maria rosa

    Me l’he llegit amb dues tardes. M’ha agradat moltíssim, d’aquells llibres que et fan sentir i imaginar el què diuen. A mi me l’ha passat la mare (que ja té 90 anys i li encanta llegir).

  4. Retroenllaç: La nevada del cucut | Un racó per llegir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.