Oksa Pollock i el descobriment d’Edèfia

Títol: Oksa Pollock i el descobriment d’Edèfia
Autor: Anne Plichota i Cendrine Wolf
Pàgines: 624
Editorial: Columna Edicions
Col·lecció: Clàssica
ISBN: 978-84-6641-399-2
Preu: 18,95€

La literatura infantil i juvenil ja no és el que era. De la meva època, que llegia Los cinco, Torres de Mallory i Las gemelas en Santa Clara (totes elles de l’Enyd Blyton, una terrorista emocional per escrit) hem passat a coses més dignes, divertides, prometedores i màgiques com la saga del Harry Potter o la nova heroïna del moment, l’Oksa Pollock.

L’Oksa és una noia de 13 anys que d’un dia per l’altre descobreix que tot allò que l’envolta no és ben bé com sembla, si no com ella sempre ha pensat que era. La seva àvia no és una herbolària elegantíssima; el seu pare no és un un xef; el seu millor amic…  Sí, el seu millor amic, el Gus, sí que és el seu millor amic.

I sobretot descobreix que ella no és només francesa de família russa: és també l’esperança de tot un grup de gent exiliada, els Campi-qui-pugui, que volen tornar al seu país, a Edèfia, i que veuen en l’Oksa la seva oportunitat, com a darrera escollida per les Fades sense Edat.

Animals que parlen, plantes que s’estressen, sarbatanes màgiques, una mica de la història del segle XX d’Europa i un toc de surrealisme es barregen en aquesta història màgica, amb personatges amb un gran sentit de l’humor i de la ironia.

Una bona nova manera d’acostar-se al públic juvenil. Si més no, molt menys carrinclona!

Aquí trobareu el primer capítol en pdf.

Share

Un pensament a “Oksa Pollock i el descobriment d’Edèfia

  1. Montserrat Brau

    Alexandra, l’altre dia vaig sentir que parlàven d'”el nou Harry Potter”! No sé no si s’hauran passat, però tant de bo bo que ho sigui, perquè molts joves es van enganxar a la lectura amb els seus llibres. Ho anirem veient! en tot cas, moltes gràcies per portar-nos l’Oksa!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.