Evangelis

En Pere ens comenta els Evangelis. Llegiu, llegiu…

Títol: Evangelis de Marc, Mateu, Lluc i Joan amb els Fets dels apòstols
Editorial: Proa
Col·lecció: A Tot Vent [Núm 1]
Pàgines: 432
ISBN: 978-84-8437-714-6
PVP: 25,60€

Una de les coses que m’agrada més és la lectura dels clàssics i després d’haver llegit alguns de grecs i llatins vaig decidir que era hora d’afrontar un dels llibres més influents de la civilització occidental: els evangelis. I per fer-ho vaig triar una traducció del 2004 d’en Joan F. Mira que, segons la contraportada del llibre, “ha dut a terme una traducció fidel però de caràcter literari i no dogmàtic”. Per tant, la meva intenció era poder gaudir de l’obra des del seu punt de vista purament narratiu. I apart dels evangelis, en aquesta edició també s’hi troben els fets dels apòstols, la carta de pau als romans i el llibre de l’apocalipsi.

I la veritat és que m’ha decebut bastant. El motiu és bàsicament que des del punt de vista literari m’han resultat textos completament mancats d’interès, que en la majoria dels casos es limitaven a descriure de manera serial els diversos miracles que va fer Jesús al llarg de la seva vida. I al final doncs, vaig llegir el mateix quatre vegades en les versions de Marc, Mateu, Lluc i Joan que es diferenciaven entre si ben poquet. L’excepció ha estat l’evangeli segons Joan que és el que he trobat més interessant des de tots els punts de vista i que realment és l’únic que es pot llegir purament com una obra de ficció.

(…)

Si voleu seguir llegint, passeu per A la vora del foc.

Share

Un pensament a “Evangelis

  1. Montserrat Brau

    Això de trobar algú que llegeix els Evangelis sense un objectiu teològic sempre m’ha cridat l’atenció. Crec que és un dels indicadors més clars que ens trobem davant d’un lector inquiet… és una alegria que ho comparteixis amb nosaltres i més amb aquesta naturalitat. Gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.