Nius

Títol: Nius
Autor: Pep Coll
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot vent
Pàgines: 340
ISBN: 978-84-7588-216-1
Preu: 18.50 €

Nius és la darrera novel·la de l’escriptor lleidatà Pep Coll, cultivador de diversos gèneres i mereixedor l’any 2007 del Premi Sant Jordi amb la novel·la Les senyoretes de Lourdes.

Considero Nius com una novel·la coral, polifònica i visual dirigida per un narrador omniscient que ens va explicant al lector la història protagonitzada per diversos grups de persones -turistes en aquest cas- envers a la catàstrofe que es produeix al càmping on estiuegen.

I així l’autor ens mostra un gran i divers ventall de personatges dels quals n’anem coneixent aspectes del passat i de la vida, què en pensen els uns dels altres gràcies a les reflexions que en fan “en temps real”, com actuen i per què davant la catàstrofe del càmping i finalment, quina és la sort que corren i com continuen la seva vida els familiars i amics que sobreviuen.

Durant la lectura d’aquesta novel·la he tingut la sensació d’estar veient una pel·lícula, de passar contínuament de ser lector a ser espectador. I sincerament, considero aquest fet un gran mèrit del Pep Coll, que ens va enllaçant una història rere l’altra i reprenent-les més endavant amb naturalitat, com si fossin seqüències cinematogràfiques.

Nosaltres, us animo a fer aquesta lectura tan dinàmica amb la que viureu moments d’intriga, de reflexió, de sorpresa, de dolor i una certa angoixa però sense tenir la sensació de por o de patiment en cap moment. Animeu-vos!

Share

3 pensaments a “Nius

  1. Montserrat Brau

    Després d’aquest text no tornes al càmping ni en pintura, oi? La coberta ja és opressiva i, pel que expliques, el relat està a l’alçada… quin percentatge creus que té de drama i quin de thriller?

  2. Cèsar

    Una mica d’angoixa sí que passes, sí, durant la lectura però no considero que sigui una novel·la de por o un thriller sinó més aviat dramàtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.