Nosaltres llegim i creiem en els Reis

Penseu que, aquesta nit Un camell d’Orient vindrà a casa a menjar-se les neules a poc que els Reis badin… eps, que no m’ho invento, ho diuen els Manel! (vegeu Que bonic…) així que, si sentiu fressa, muts i a la gàbia!

Títol: Un Camell d’Orient
Autor: Manel
Editorial: Estrella Polar
Col.lecció: La Lluna de Paper
Pàgines: 32
ISBN: 978-84-9932-284-1
Preu: 12,95€

Però, parlant d’aquest silenci necessari i forçós… a hores d’ara ja sabeu que la meva filla té 10 anys (el que em sembla que no us he dit encara és que està a punt, a punt, dels 11!) i ja us podeu imaginar que, amb aquesta edat, està al cap del carrer de moltes informacions que volten pel món aquests dies. Totes absolutament falses! Tanmateix, és tan innocent que els ha donat crèdit! Per fortuna, ens té als pares al peu del canó per obrir-li els ulls i explicar-li només la veritat de la vida!

Penseu, per exemple, com poden trontollar les conviccions quan un és petit que, en un moment donat, va qüestionar la màgia d’aquesta nit! Quina desgràcia, oi, fer-se gran? Sort que la literatura m’ha permès demostrar-li amb “fets i- sobretot – amb meravelloses paraules” que les coses que semblen impossibles poden esdevenir les més vívides, les més inoblidables: que confiem en l’amistat d’una pantera enmig de la jungla, que un príncep acabat d’aterrar ens porta un regal en forma d’elefant extranyament embolicat, que les vaques cegues són clarividents… que la Fantasia és un regne on val la pena viatjar-hi una, dues, tres, cinc vegades i tantes com calgui!

Els llibres, des del meu punt de vista, són la porta de la màgia més autèntica, com la que que avui ens porten els Tres Reis des d’Orient. Gràcies a ells, la meva filla, com milions de nens i nenes en el món, ha entès que no hi ha res més real que allò que tenim ganes d’imaginar, de creure. Va, prepareu les sabates, que ja vénen!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.