Un català a la ciutat de NY

Títol: La ciutat vertical
Autor: Bea Cabezas
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica [Núm 876 ]
Pàgines: 336
ISBN: 978-84-6641-357-2
Preu: 19,95 €

Impressionant. Aquesta és la paraula que per mi millor defineix La ciutat vertical de la Bea Cabezas. M’ha aportat entreteniment i sobretot moments bons i entranyables. Només començar-la ja em vaig adonar que aquesta lectura seria diferent. Em recordava les aventures de l’autor Frank McCourt a Las cenizas de Ángela.

Ambientada a la Nova York que va veure créixer l’Empire State, ens relata la història d’en Joan Casas, un barceloní que el 1880 viatja a la ciutat amb només catorze anys i intenta sobreviure, primer a la delinqüència juvenil, i després a les perilloses màfies de l’East Side de Manhattan. Tota la història, però, serà relatada des d’un manuscrit que el seu fill, en Daniel, trobarà al petit apartament on es va criar i que fa divuit anys que no trepitja, al costat del cadàver del seu pare, mort per un parell de bales a l’esquena. És gràcies a aquest document que en Daniel descobrirà la història del seu pare… i de passada, també la seva.

Aquesta increïble història ha obtingut el merescut Premi Carlemany de novel·la, premi literari en llengua catalana convocat pel Govern d’Andorra i les editorials Fundació Enciclopèdia Catalana, Columna Edicions i Edicions Proa.

Per aquest Sant Jordi és de lectura obligatòria si el que voleu és llegir un d’aquells llibres que et permeten submergir-te en la història, i que en acabat no et deixen indiferent.

Share

4 pensaments a “Un català a la ciutat de NY

 1. Montserrat Brau

  Eli, m’has deixat ben intrigada amb aquesta novel·la. Les pel·lis de gàngsters són el meu fort… creus que l’hauria de demanar per Sant Jordi? espero els teus consells si és que encara no ets volant cap a Nova York!!

 2. Elisabeth

  Montse, crec que faràs molt bé si el demanes i a més te’l cruspiràs en no res!
  El 9 de Maig aniré a explorar els carrers que es citen a la novel·la!

 3. Virtu Morón

  És un llibre que m’ha enganxat des del primer moment. Hi ha moltes coses bones en aquesta novel.la però el que m’ha agradat més és la història d’una immigració, la superació personal, com quedava el nostre país i la seva gent (en aquest cas, al barri de Gràcia), l’esperança de començar de zero en un altre lloc, la lluita. A més, saber com es construia la ciutat de Nova York que ara coneixem.
  En fi, per no desvetllar més coses, recomanable al 100%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.