Joc de daus, de Josep Piera

@Ed_62 @Grup62

Amics,

Avui parlem de tres històries… No, no és ben bé això. Potser parlem de tres episodis de pensaments durant un espai de temps en la vida de l’autor… això sí.

En Josep Piera, poeta per sobre de tot, parla en aquest llibre amb veu alta i clara de la seva estimada serra d’Aldaia, i ho fa desbordant poesia pels quatre cantons. Quan parla del lloc on ell viu, la vall de la Drova, ho fa de tal manera que vénen ganes d’agafar una bossa amb un parell de samarretes i uns pantalons i fer-hi cap, a veure què passa. És deliciós, de veritat.

En el segon tram del llibre, Joc de daus, i que és el que dóna el nom al llibre, fa un repàs a la política i a l’actualitat valenciana, tot parlant de tradicions, festes populars, paelles amb els amics i records de viatges que ha anat fent al llarg de la seva vida.

L’últim tram, Anar i tornar, és una mena d’homenatge que fa als autors il·lustres, valencians o no, aprofitant un viatge en tren de Gandia a Barcelona. Aquí hi surten amics i autors admirats per en Piera: des de Joanot Martorell i Ausiàs March, fins a Gabriel Ferrater, Joan Fuster o Carles Barral.

L’autor explica l’evolució de la malaltia que pateix des de fa anys, un Crohn que quan es desperta el deixa fulminat i feble a més no poder. Però ho fa des d’un positivisme contagiós.

La casualitat ha volgut que llegís aquest llibre en un moment en què el meu estat d’ànim no és precisament el d’una castanyola, la veritat, i he de confessar que aquest Joc de daus m’ha ajudat molt a veure, llegir i contagiar-me de les seves maneres.

Així que ja ho sabeu, al mal temps, sempre, sempre bona cara!!

Títol: Joc de daus
Autor: Josep Piera
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí
Pàgines: 224
ISBN: 978-84-2976-884-8
Preu: 22,50€

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Share

Un pensament a “Joc de daus, de Josep Piera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.