American dream machine, de Matthew Specktor

@ElAlephEditores @Grup62

La Victòria se’ns estrena al Nosaltres amb l’American dream machine de Matthew Specktor que ens va explicar fa poc la Lia. Aquí teniu la seva ressenya:

American dream Machine, de Matthew Specktor, narra la vida d’un individu, en Beau, que durant la dècada dels 60-70 i se’n va del seu Queens natal per anar a petar al seu desitjat Hollywood. El narrador, el fill mai reconegut d’en Beau, ens explica les vivències del seu pare amb el món de Hollywood, l’alcohol i les drogues que anaven amunt i avall de mala manera durant aquest període de temps, i tota mena misèries humanes que queden amagades rera la cortina de fum i glamour de la meca del cinema.

En Beau, que es dedica a fer de productor, viu durant el llibre alts i baixos vitals i econòmics que el condicionen contínuament, i amb ell i la narració del seu fill descobrim un món on, malauradament i com ja ens podríem imaginar, la dona té un paper molt secundari i fins i tot perifèric.

Una de les coses que us farà avançar en la lectura d’American Dream Machine és les raons per les quals mor un dels millors amics d’en Beau –i com intenta descobrir-ho el fill, que és qui ens ho narra-, un individu a les antípodes del nostre protagonista: vida ordenada, sense aventures, sense… sense una vida boja a Hollywood.

És un llibre que, sincerament, no es llegeix amb la mateixa facilitat que altres llibres, però no per això no deixa de valer molt la pena. Cal conèixer molts llocs, costums i referències de l’imaginari nord-americà per entendre del tot American Dream Machine. En qualsevol cas, si voleu anar a donar una volta per Mulholland Drive sense anar acompanyats de David Lynch, podeu agafar el llibre de Matthew Spector i veure i viure de prop el lloc on es crea el cinema amb una història que no us deixarà indiferents.

Títol: American dream machine
Autor: Matthew Specktor
Editorial: El Aleph
Col·lecció: Modernos y Clásicos
Pàgines: 512
ISBN: 978-84-1532-575-8
Preu: 22€

Share

Un pensament a “American dream machine, de Matthew Specktor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.