El ninot de neu, de Jo Nesbø

@Ed_Proa @Grup62

Un cop acabada la lectura d’aquesta gran novel·la cal una bona estona de descompressió. A diferència de la precedent Headhunters, en aquest El ninot de neu, en Jo Nesbø no ens dóna l’oportunitat de recobrar l’alè amb tocs d’humor negre o marró a la manera de Tarantino.

L’acció, malgrat l‘us del flashback, es desenvolupa implacable i amb ritme lentament accelerat, valgui la contradicció, fins a un tram final d’una força extraordinària.

Nesbø aconsegueix que uns fets ben insòlits els acabem veient com a normals. I a més, que puguem seguir la lògica del pensament de tots els personatges, la qual resulta estranyament versemblant.

Si a Headhunters la sensació era que l’autor jugava amb nosaltres però que ell, al capdavall, no hi posava una part de sí mateix, aquí no. I hi ha sovint reflexions sobre la vida i sobre els valors que no corresponen a una novel·leta negra més.

De què va? Uns assassinats misteriosos es produeixen a indrets diferents de Noruega, amb la característica comuna de la presència d’un ninot de neu a les proximitats dels fets. I un inspector de policia prototipus del gènere negre: exalcohòlic, exparella, arrogant, descurat, competent i heterodox, es posa el repte de resoldre el cas.

Tant si sou amics de la novel·la negra, com si en sou de la bona literatura, no us la perdeu. Llegiu-la. Si ho feu, veureu com està escrita de manera que sembla talment que estiguem veient una pel·lícula molt emocionant (que segur que ja es deu estar rodant!).

Aquí teniu el primer capítol en pdf, el booktràiler del llibre i l’entrevista a l’autor on parla sobre El ninot de neu.

Títol: El ninot de neu
Autor: Jo Nesbø
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot vent
Pàgines: 312
ISBN: 978-84-7588-417-2
Preu: 21€

Share

Un pensament a “El ninot de neu, de Jo Nesbø

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.