Al vertigen, de Núria Perpinyà

@Ed_Empuries @Grup62

Heu sentit mai una afició de tal manera que us ha fet perdre el cap per practicar-la?

Quan quelcom ens porta a dedicar-li temps i més temps, fins que es converteix en alguna cosa més forta que un simple entreteniment, ultrapassa els límits de la raó i ens obsessiona de tal manera que ens porta a fer-ne l’eix central de la nostra vida.

Aquest és el tema central d’Al vertigen que ens presenta la Núria Perpinyà, tot embolcallat en una història d’amor i aventures, protagonitzada per una alpinista russa, la Irena, el René, un guarda del refugi Quesler als Tammarians i l’Eduard, un arquitecte reconegut, vingut de la ciutat.

Tot comença de forma dramàtica: la Irena irromp al Quesler, glaçada, amb símptomes greus d’hipotèrmia i a punt del defalliment després d’hores de travessia per la muntanya, després de dies fent un exercici d’aclimatació al fred que gairebé acaba amb la seva vida. El René l’acollirà i la cuidarà fins aconseguir retornar-li la temperatura i la vida i, des del primer moment, s’enamorarà d’aquesta misteriosa alpinista, tancada en sí mateixa, esquerpa a vegades, però absolutament captivadora, amb una història tràgica a les seves espatlles.

Al llarg de la novel·la descobrirem el passat de la Irena, així com el seu present, marcat per la seva passió, l’alpinisme i la natura salvatge. Una passió que és molt més que això perquè en tot moment decidirà els seus actes. És una forma de viure, una vocació i el seu destí.

Núria Perpinyà ens fa viure a través de les seva prosa una aventura en ocasions trepidant, amb pàgines de lectura ràpida, vertiginosa, que sovint és difícil de deixar a mitges. Coneixerem els protagonistes podent llegir (literalment) el seu interior des de la seva correspondència o els seus diaris personals de tal manera que els seus neguits, angoixes o els moments de felicitat els podrem viure en primera persona i patir o ser feliços amb ells. La Núria Perpinyà fa el mateix amb els espais físics: uns espais, alguns amb nom inventat, que ens transporten ràpidament a viure la muntanya com poques vegades els urbanites l’hem pogut viure.

Aquí teniu el primer capítol en pdf i el booktràiler del llibre

Títol: Al vertigen
Autor: Núria Perpinyà
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 400
ISBN: 978-84-9787-869-2
Preu: 20€

Share

Un pensament a “Al vertigen, de Núria Perpinyà

  1. Montserrat Brau

    Aquest llibre m’ha fet pensar en El Convidat del dia del Kilyan Jornet. És ben bé que la muntanya m’atrau, però vista per la tele! Ara, en una novel·la, encara m’interessa més!! La llegiré des del sofà! Gràcies, Marta!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.