Escenes de la vida a províncies, de J. M. Coetzee

@Ed_62 @Grup62

El premi Nobel de Literatura 2003, J. M. Coetzee, ens porta en un sol volum el recull dels seus llibres Infantesa, Joventut i Temps d’estiu.

Escenes de la vida a províncies és una obra autobiogràfica on hi barreja ficció i amb el qual ens delecta amb el retrat de la seva, a vegades difícil, trajectòria a la vida.

La història s’inicia en un petit indret de la Sud-àfrica dels anys quaranta amb un nen que se sent estrany amb tot el que l’envolta i que no acaba d’encaixar ben bé enlloc; ni tan sols en la seva família.  És per això que de mica en mica se’n separa per marxar a estudiar Matemàtiques a Ciutat del Cap i després a Londres, on va canviant de feina fins que s’estableix com a programador informàtic i somiador literari. Donarà més voltes però on s’establirà definitivament és a Australia, sense desvincular-se mai de les seves arrels sud-africanes.

És una història narrada de forma planera que té un recorregut clar i on a vegades costa distingir la veritat de la ficció, fet que la fa esdevenir una novel·la encisadora. A mesura que la vagis llegint t’aniràs contagiant de la desolació de no trobar el camí que un desitja però també de la felicitat dels petits èxits que et brinda la vida.

Si en voleu fer un tast, aquí us deixo el primer capítol en pdf.

Títol: Escenes de la vida a províncies
Autor: J. M. Coetzee
Editorial: Edicions 62
Col·lecció: El Balancí [Nro 685]
Pàgines: 528
Preu: 35,99€

Share

Un pensament a “Escenes de la vida a províncies, de J. M. Coetzee

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.