Sota el mateix cel, de Núria Pradas

@ColumnaEdicions @Grup62

L’Anna se’ns estrena amb Sota el mateix cel, de Núria Pradas. Benvinguda al Nosaltres!

Sota el mateix cel té com a protagonista una jove adolescent francesa, la Claire, que viu la Segona Guerra Mundial en un petit poble francès. Les misèries que han de viure la protagonista i la seva mare, viuda per culpa de la guerra, semblen empitjorar quan els alemanys arriben al seu poble i un d’ells, en Geert, s’instal·la a viure amb elles. Sense que ningú s’ho esperi, esdevé un amor prohibit…

La Claire, que acostumava a passejar i quedar amb les amigues per cosir, canvia. Bo i lluitant contra els seus sentiments, recordant els familiars i amics que ha perdut per culpa dels enemics, s’enamora del jove alemany. Viu intensament un primer amor que l’omple d’alegria i felicitat, un idil·li que tot el poble coneix menys la seva mare, que per suportar el fet de tenir l’enemic a casa es passa tot el dia treballant.

Evidentment, ningú aprova aquesta relació ja que la consideren una traïció. De nou però, la tristesa torna a la vida de la Claire quan en Geert ha de tornar amb el seu exercit a lluitar contra els russos i no pot ni dir-li diu adéu.

Aquest llibre m’ha agradat molt! L’escriptora Núria Pradas descriu sentiments i situacions que fan que puguis simpatitzar fàcilment amb el personatges. Recomanaria aquesta lectura a persones que vulguin llegir sobre una història d’amor i la vida en temps de guerra.

Títol: Sota el mateix cel
Autor: Núria Prades
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 176
ISBN: 978-84-6641-637-5
Preu: 17€

Share

3 pensaments a “Sota el mateix cel, de Núria Pradas

  1. Rossi

    El llibre és molt romàntic, per la història d’amor entre dos joves, ocupants i enemics. Tot molt dolç, els personatges no canvien en tota la primera part,però el que no en pensaba trobar-me és aquest gir que fa el llibre, tant cruel i trist. Un relat molt ben esplicat, però el final és la conseqüència de la guerra i l’odi entre els humans.

  2. Subscribe To PewDiePie

    Es impossible que un soldat enemic s’enamori d’una noia de l’altre bàndol, molt fals, és més, l’hauria matat o violat o les dues coses només entrar, ni amor prohibit ni res, gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.