Bloody Miami, de Tom Wolfe

bloodymiami

@ColumnaEdicions @Grup62

Tenia ganes de Tom Wolfe! L’últim que vaig llegir d’ell va ser Sóc la Charlotte Simons, i aixó ja en fa uns quants dies. Bé, el cas és que aquesta novel·la potser no és la meva preferida d’aquest autor… però m’explico: no es que el Wolfe no sigui un bon escriptor, que ho és, i molt!, sinó que a Bloody Miami escriu per a un públic amb uns gustos que ja no són exactament els meus, i perquè crec que a mi, amb el temps, m’han canviat. I la veritat, si només hi hagués una mica, només una miqueta més de calma, de serenor… ja us dic jo que a mi m’hauria convençut del tot. Però potser és que a mi no em van els llibres tan trepidants!

La cosa gira entorn d’un policia cubà, el Néstor Camacho, tot ell pur muscle, i amb una facilitat extraordinaria per fotre’s en uns merders de cal ample. El Néstor viu per la seva feina i per la seva escultural novieta, la Magdalena, també cubana. Tot el que té de guapa ho té de burra… Això sí, la noia és humil i ben capaç de reconèixer les seves mancances intel·lectuals, que són moltes i variades.

A partir d’un rescat a la Badia de Byscaine amb una llanxa motora, el Néstor es torna un poli mediàtic que surt per tot arreu encenent els ànims de la comunitat cubana de Miami perquè s’ha portat fatal amb un compatriota. Li giren l’esquena els veïns, els pares, els cubans, i el pitjor de tot, la Magdalena, que va boja per sortir de la “petita cuba” i “grimpar” com sigui de la mà d’un metge psiquiatre especialitzat en porno. Déu n’hi doret amb el panorama, oi?

Oligarques russos, falsificadors d’art, lluites racials, orgies, bacanals, i una estètica espantosa basada en la ostentació on s’imposen els diamantets de Swarosky fins a la sopa també són alguns dels protagonistes d’aquest, com ja us he dit, trepidant Bloody Miami de Tom Wolfe.

Cubans contra haitians, haitians contra afroamericans, nicaragüencs,… Tothom contra tothom! Això es Miami. És lògic que corri la sang, sota un cel blau, blau, blau, mentre els cotxes esportius passen a tota velocitat i els telèfons d’ùltima generació treuen guspires… S’ha d’anar ràpid, ràpid, ràpid!

Tom Wolfe i Bloody Miami, trepidants!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Bloody Miami
Autor: Tom Wolfe
Editorial: Columna
Col·lecció: Clàssica
Pàgines: 752
ISBN: 978-84-664-1720-4
Preu: 24,90€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.