Cafè Barcelona, de Joan Carreras

cafebarcelona

@Ed_Proa @Grup62 @Janquim

La Marisol se’ns estrena al Nosaltresllegim llegint el Cafè Barcelona del . Aquí teniu la seva ressenya!

Cafè Barcelona és la història d’una família de dones a Amsterdam. No, no és això. Recomencem. Cafè Barcelona és la història d’un petit restaurant amb un accent equivocat on la tradició mana que s’hi faci paella, es begui cervesa i es cantin cançons empalagoses. No, tampoc no és això. A veure. Cafè Barcelona parla de la valentia de viure amb la culpa, de la covardia dels actes radicals, de… crec que m’embolico.

Cafè Barcelona és una novel·la canal. Joan Carreras ens porta de personatge en personatge, d’història en història, amb la calma incansable de l’aigua als canals holandesos. Cada revolt ens connecta amb noves vies d’aigua tranquil·la, la nostra barcassa lectora movent-se sense descans però sense córrer, amb un moviment pausat i estable.

Quina és la història que s’explica a Cafè Barcelona? Moltes i cap. Personatges que entren i surten, apareixen i s’esvaeixen. Canvien els paisatges i els sentiments, però res no fa canviar el ritme narratiu ni la implacable constància del pas del temps com l’aigua sota els ponts d’Amsterdam.

Narrat en primera persona, fins passada mitja novel·la no coneixem el “jo” que, de tant compartir estones, amistats i complicitats, acaba sent el narrador omniscient que ens guia. Potser és quan aquest narrador pren el protagonisme que la narració pot trontollar una mica, una mediterraneïtat que no acaba de lligar amb la pluja cansada.

En qualsevol cas, llegir Cafè Barcelona fa venir ganes de viatjar a Amsterdam i passejar pels seus racons amb el llibre a la mà, buscant l’Annabel a cada noia en bicicleta i la Greetje darrera la barra de cada cafè.

Moltes gràcies pel teu escrit i la teva proposta de viatge, Marisol! Et volem llegir més sovint per aquí!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Cafè Barcelona
Autor: Joan Carreras
Editorial: Proa
Col·lecció: A TOT VENT-RÚST
Pàgines: 288
ISBN: 978-84-7588-428-8
Preu: 19€

Share

2 pensaments a “Cafè Barcelona, de Joan Carreras

  1. Retroenllaç: Cafè Barcelona, de Joan Carreras. Un comentari | marisolbcn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.