Modernet de merda. El manual, del Modernet de Merda

modernetdemerdaelmanual

@Fanbooks_ @ModernetdeMerda @Grup62

Sóc modern però el més important…

Uf. Val. Això serà complicat encara que la lectura hagi valgut la pena… Diu l’introducció del llibre Modernet de merda. El manual que aquest llibre no és per a gent com jo. També diu que no és per a gent que ja és un Modernet de Merda. La resposta té sentit: ¿per què explicar-me a mi una cosa que no podré assolir mai o per què explicar-la a algú que no necessita que li expliquin la seva naturalesa? Té raó. Malauradament té raó. Ser hip és molt dur però el més important…

Jo tinc un problema de base. Tinc un nivell de tolerància del “per lluir s’ha de patir” massa baix per poder suportar els preceptes -per començar- estètics de la modernor: sóc incapaç de cordar-me una camisa de quadres fins la nou del coll, sóc incapaç de portar pantalons que em provoquin un coàgul al panxell de la cama i estimo massa els meus peus per posar-me unes sabates de punta i mirar l’horitzó amb indiferència mentre van creixent uns galindons (els coneixereu perquè la gent els anomena “juanetes”) amb una força inapelable. Per lluir s’ha de patir però no em feu patir tant que puc acabar saltant per una finestra i no acabaria en una terrasseta del barri de Gràcia.

Aquest Manual del Modernet de Merda és un retrat sagnant i alhora una guia sobre aquella gent que quan em trobo pel barri on visc -sí, visc a Gràcia- només em provoca un pensament: i a tu què t’ha fet el món per haver de patir d’aquesta manera la vida enlloc de gaudir-la?

Però més enllà de la roba i el patir, en aquest manual hi trobareu referents intel·lectuals, mapes i guies dels llocs més hip de Barcelona (què us pensàveu? Que parlaria de Mataró o El Prat?), i concretament Gràcia, el Born, Poblenou,… gràcies en gran part al Time Out. Però també hi trobareu maneres de preparar una amanida i dir-ne gintònic després de posar-hi una mica de ginebra i tònica. Això si no sou de beure Moritz…

En voleu més? En aquest llibre podreu saber quins són els enemics de la modernor, què fer en cas de tenir un veí mainstream, a quins tallers us heu d’apuntar, i sobretot, a qui heu d’adorar a més de la Bibiana Ballbé, Steve Jobs (i Apple en general), els Manel, el David Carabén, Julian Assange o Islàndia com a país i concepte. I si necessiteu conèixer el vostre grau de modernor, no cal que patiu: hi ha un “test modernet” que us donarà les respostes als vostres dubtes existencials i modernets.

Jo que ja sóc massa antic per ser modernet us recordaré allò que cantava en Pau Vallvé en èpoques de Myspace, ara ja una xarxa vintage o per losers: “Sóc modern però el més important és que la gent ho sap”.

Per cert, com ens hem de sentir al Nosaltresllegim quan un twitstar com el @ModernetdeMerda et fa un retwit?

Apa. Llibre ressenyat. I ara no em molesteu més, que he de comprar les entrades al Verdi per veure la peli del Haneke que encara no s’ha estrenat i després passar per l’Apple Store a veure què hi ha de nou per poder escoltar el nou single de Mishima mentre miro receptes de cupcakes a l’iPhone. Ens trobem a l’FNAC per comentar l’Indigneu-vos! de Stephane Hessel, val? Visca els clàssics però no gaire estona.

Títol: Modernet de merda. El manual
Autor: Modernet de Merda
Editorial: Fanbooks
Col·lecció: NO FICCIÓ
Pàgines: 192
ISBN: 978-84-15745-33-4
Preu: 12,95€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.