Mossèn Ballarín per ell mateix, de Josep Maria Ballarín

mossenballarinperellmateix

@Ed_Portic @Grup62

L’Albert Sánchez s’ha llegit Mossèn Ballarín per ell mateix, de Josep Maria Ballarín i ens el ressenya per a tots Nosaltres. Aquí teniu el seu text!

Al llarg de la meva vida he tingut la sort d’entrar en contacte amb l’església propera de gent que s’estima i que prova de canviar el món a l’estil de Jesús. Els meus records del cau són d’un mossén amb qui compartíem taula, anavem a la piscina, feiem focs de camp i cuinava amb nosaltres. Homes com Josep Maria Ballarín: arrelats a la gent, al territori i de gran cultura (historiadors, amb la filosofia, la teologia, l’art…).

Des d’aquesta experiència, Mossèn Ballarín sempre ha estat una persona propera per mi (tot i que no hem coincidit mai). Les seves participacions a la televisió sempre m’han semblat que reflectien el seu esperit lliure i inteligent. Entre el nen entremaliat que la deixa anar i l’home del seu temps que envoltat de personalitats i amics de la cultura del nostre país i amb qui comparteix la seva cultura, la seva visió de la vida i el seu pensament.

Mossèn Ballarín per ell mateix és un llibre que es llegeix relativament ràpid. La primera part de la seva biografia m’ha sobtat amb força: no l’imaginava com a supervivent de la Guerra Civil (no explico més detalls per no fer-ne “spoilers”). La resta de llibre ens introdueix a través dels diferents capítols els temes que han marcat la seva vida.

A vegades semblen màximes que s’encadenen entre elles i que per sí soles ja podrien semblar petites cites de saviesa. D’altres són una encadenació de reflexions ben trenades i molt personals del seu saber i el seu tarannà.

Aquest llibre, amb l’edició a cura de Jaume Huch, és imprescindible per entendre la figura del gran Mossèn Ballarín.

Una figura ineludible! Moltes gràcies Albert!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: Mossèn Ballarín per ell mateix
Autor: Josep Maria Ballarín
Editorial: Pòrtic
Col·lecció: Visions
Pàgines: 240
ISBN: 978-84-9809-265-3
Preu: 17,50€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.