La plata de Britània, de Lindsey Davis

laplatadebritania

@labutxaca @Grup62

Ja fa uns quants dies es va celebrar a Barcelona la primera edició de Barcelona Novel·la Històrica, un esdeveniment que aglutinava un programa d’activitats relacionats amb aquest gènere literari i que es va fer de l’onze al setze de novembre. Els aficionats a la novel·la històrica vam estar d’enhorabona perquè a més de la gran varietat d’actes organitzats, vam poder veure en persona a la creadora d’una de les meves sèries favorites, amb permís de Christian Jacq i la seva extensa sèrie sobre Egipte. Parlo de , la creadora del personatge Marc Didi Falco i protagonista de La plata de Britània, la primera de les novel·les que formen part de la sèrie.

Situem-nos: Marc Didi Falco és un jove investigador privat a la Roma imperial d’idees republicanes… Com a investigador privat no es guanya gaire bé la vida però de tant en tant li arriba alguna que altra feineta: un divorci, una filla que ha fugit amb un xicot poc convenient, un robatori d’alguna tonteria…

Però un dia es troba investigant una gran conspiració política i gràcies a ella coneixerà el seu amor, l’Helena Justina, que per acabar-ho d’adobar pertany a una família de l’alta societat romana, poc amant de les unions matrimonials entre classes socials molt diferents.

Us fa el pes? Acabem-ho de rematar! La manera com Lindsey Davis dibuixa la situació és esplèndida, la sèrie sencera està carregada de situacions divertides que no amaguen una realitat, la d’una ciutat i un estat corruptes, on l’exèrcit, els polítics, la policia o qualsevol persona es poden arribar a vendre per quatre sestercis. Perquè els pobres són molt pobres i els rics són molt rics!

No us recomanaré que llegiu La plata de Britània, us recomanaré que la devoreu. No us en penedireu!

Títol: La plata de Britània
Autor: Lindsey Davis
Editorial: labutxaca
Col·lecció: LB
Pàgines: 314
ISBN: 978-84-9930-763-3
Preu: 9,95€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.