Les dones de la Principal, de Lluís Llach

lesdonesdelaprincipalDesprés del gran èxit de crítica i vendes amb la seva primera novel·la Memòria d’Uns Ulls Pintats, en ho hauria tingut fàcil, repetint-se tot fent una novel·la emmarcada en plena Guerra Civil en una gran ciutat.

Però lluny d’això, l’escriptor i músic de Verges, en aquesta seva segona novel·la, defuig l’ambient plenament bèl·lic i situa Les dones de la Principal en la postguerra. La guerra roman en un paper totalment secundari i l’acció se situa en un petit poble -Pous- de la comarca vinícola de l’Abadia.

Maria Roderich, Maria Magí i Maria Costa són les tres dones protagonistes de la història d’una nissaga dedicada a la vinya i el vi.  En aquesta història s’hi barregen l’amor, l’odi, les investigacions policials… i les sorpreses en el seu desenllaç.

El sexe hi és ben present però en Lluís Llach el tracta amb delicadesa i sense rabejar-se en situacions gratuïtament morboses. Com era d’esperar també, l’autor demostra els seus amplis coneixements en l’àmbit de la fabricació vinícola.

En resum, una obra molt reeixida en què Lluís Llach demostra que en tan sols dos llibres hom pot assolir la suficient maduresa narrativa a fi que el llibre t’enganxi i l’acabis llegint amb passió.

Aquí teniu el booktràiler del llibre i els primers capítols en pdf.

Títol: Les dones de la Principal
Autor: Lluís Llach
Editorial: Empúries
Col·lecció: EMPURIES NARRATIVA
Pàgines: 400
ISBN: 978-84-9787-961-3
Preu: 20€

Share

3 pensaments a “Les dones de la Principal, de Lluís Llach

  1. Nosaltresllegim.cat

    Tenim un parell de lectors del Nosaltres que ens confirmen que, en realitat, està molt i molt bé!

  2. Jordi Príncep

    Doncs sí Jordi. És un llibre apassionant. Potser no és tan complet com el primer d’en Llach, però déu n’hi dó, en només dos llibres com n’ha après d’escriure i de saber atrapar el lector.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.