Venjança a Sevilla… i no té res a veure amb el futbol!

Títol: Venjança a Sevilla
Autor: Matilde Asensi
Editorial: Planeta
Col·lecció: Ramon Llull
Pàgines: 304
ISBN: 978-84-9708-210-5
PVP: 23,00€

Potser el títol d’aquest comentari us desorienta, però us prometo que fa tot just un parell de mesos, quan buscaves a Google “venjança a Sevilla” sortien els resultats dels diferents partits que el Barça havia jugat amb el Sevilla CF i, com que sabeu que estic a l’espera del Viatge d’anada i tornada del Gerard Piqué, doncs he volgut puntualitzar… I, a més, explicar-vos com pot ser de capriciós Google, però això ho deixo per a la Llucia Ramis (vegeu el comentari d’Egosurfing*)!

Bé, però anem al gra, que m’embolico!!

Fa uns dies, el Pep, un de “nosaltres” a qui no conec personalment, deia en un post dedicat a El llegat de Judes “Com aquest ja l’he llegit ara aniré a per Venjança a Sevilla de Matilde Asensi, la vaig descobrir fa molt de temps quan va publicar El salón ambar i ara novel·la que treu, novel·la que devoro”. Com que ell mateix ha confirmat que “L’Asensi molt bé!” m’ha fet venir ganes de parlar-vos-en (i, en certa manera, agrair-li que ens vagi seguint!).

Em vaig llegir aquest llibre sense haver llegit Terra ferma, que n’és la primera part, i ben aviat em vaig adonar que l’habilitat de l’autora et permetia lligar caps entre els personatges comuns sense esforç i d’una manera molt natural. El primer capítol situa el lector en l’acció i el prepara per una aventura que, tal com el títol indica, comença al Carib però ben aviat es desplaça a Sevilla, ciutat on transcorre la venjança de la Catalina Solís.

Crec amb franquesa que aquesta és una d’aquelles novel·les bones, bones, d’ofici. L’argument té tots els ingredients per fer-lo d’allò més entretingut i la prosa està treballada amb una excepcional destresa, de manera que la forma del text construeix també l’atmosfera de la història. A més, l’aventura ofereix una aproximació fidedigna a la Sevilla del Segle d’Or (la podeu seguir amb Google Maps al web de l’autora).

Bé, ara us he de deixar, perquè avui és Pasqua i he de tornar a recórrer a les 1080 receptes de cuina (vegeu-ne el comentari) per impressionar els padrins de la meva filla i aconseguir “stock options” sobre el Bob Esponja de xocolata que ens espera!

Podeu seguir amb el Facebook de la Matilde Asensi si voleu llegir més o amb un vídeo amb la pròpia autora parlant de Venjança a Sevilla, a A3.

Bona Pasqua!

Share

Un pensament a “Venjança a Sevilla… i no té res a veure amb el futbol!

  1. Elisabeth

    La veritat és que, com saps, prefereixo llegir primer la primera part d’una novel·la, però tinc molta curiositat per llegir-me aquesta i no sé si podré esperar a llegir primer Terra ferma.
    Jo, com en Pep, segueixo a la Matilde desde el principi! De fet, fins i tot repeteixo cada any a la signatura de llibres de Sant Jordi… per tant, aquest any, sense cap mena de dubte, estaré allà amb un dels seus exemplars entre les mans!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.