Nosaltres volem Pa negre als Òscars!

Nosaltres, avui estem molt pendents de si es farà realitat una cosa que ens faria moltíssima il·lusió: la selecció de la pel·lícula Pa negre, dirigida per Agustí Villaronga, per part de l’Acadèmia del Cinema espanyola perquè intenti optar als Òscars com a millor pel·lícula de parla no anglesa.

Ja ho veieu, aquest és el segon pas! O sigui que queda un camí llarguíssim d’una cosa que ens faria molt i molt feliços. El primer pas, la preselecció juntament amb la cinta de Pedro Almodóvar –La piel que habito– i la de Benito Zambrano –La voz dormida– ja va ser un gran moment de joia. Ha estat la confirmació de tots els guardons que ha anat recollint aquest film, inspirat en el grandiós llibre de l’Emili Teixidor.

Així doncs, el camí (si tot va bé!), serà que avui decideixin que Pa Negre representa Espanya, que després l’Acadèmia dels Òscars la nomini com a millor pel·lícula de parla no anglesa i després… ui! Això comença a ser el conte de la lletera! Hem d’anar partit a partit, que diria en Guardiola!

Doncs res, a fer-se menys il·lusions i a desitjar-li el millor a l’adaptació al cinema d’aquest magnífic relat de l’Emili Teixidor.

Si voleu repassar què en vam dir de Pa negre al Nosaltres en el seu moment, aquí en teniu els enllaços, amb els seus autors:

La Rocío ens el va explicar com una novel·la de records, l’Ester ens en va parlar tot tornant de Donostia, i fa poquet, l’Anna ens va parlar d’uns infants que vam ser i ja no som.

Molta sort! Que nosaltres volem Pa negre als Òscars!

Share

9 pensaments a “Nosaltres volem Pa negre als Òscars!

 1. Jordi Príncep

  Seria una empenta molt important tant pel que fa al cinema com pel que fa a la llengua catalana Redéu quin ressò internacional!!!
  Lamentablement dubto molt que permetin que un film parlat en català arribi a representar el jacobí i centralista estat espanyol.

 2. Montserrat Brau

  Jordi, no és freqüent llegir un “redéu” en un comentari teu i m’ha fet gràcia. L’ocasió s’ho val!! Eps, potser es despisten…
  Sílvia, t’imagines?? qui ens el donaria? la Pe no crec, oi??

 3. Jordi Príncep

  Doncs sí!!! Els cineastes espanyols han triat Pa Negre per a representar el cinema espanyol en la propera Gala dels Òscars. Ara ja no depèn d’Espanya que la nostra pel·lícula guanyi o no l’Òscar al millor film en parla no anglesa i això em tranquil·litza.
  Montserrat, redéu és un mot que faig servir sempre que vull reflectir un cert empipament i no vull utilitzar-ne cap altre mot més rotund, he,he.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.