El desertor en el camp de batalla, de Julià de Jòdar

@Ed_Proa @Grup62

Ostres, quina canya de llibre! A veure: per on començo?

El desertor en el camp de batalla, de Julià de Jòdar, hi trobem en Ximo Ximoi: un home gras. Un home molt i molt gras. La criatura se’n va als 310 kilos i la seva màxima il·lusió és sortir al Guinness dels rècords per haver assolit aquesta proesa.

En Ximo està assistit per la Farzana, una noia pakistaní fanàtica del té negre, i el peruà Emilio, silenciós i amargat a part iguals.

La Farzana i l’Emilio, cuiden, renten, perfumen i alimenten en Ximo. I quan ha de sortir per algun tipus d’acte… doncs vénen els bombers i el desplaçen amb una grua del terrat on està instal.lat al barri del Raval. Què? Què us sembla? Per començar no està malament, oi?

Pero és que n’hi ha més! Tenim en Salva Montoya, íntim amic d’en Ximo, que regenta una mena de deixalleria i que té tractes amb uns romanesos de moralitat dubtosa. En Montoya es un exsindicalista del ram de la química que té un fill sonat i xenòfob, i una néta que li té el cor robat. Les casualitats de la vida volen que la dolça Alícia, la néta del Montoya, s’enamori perdudament del Karim, que es fill d’un àrab que regenta una carnisseria al barri. Com és natural, aquest enamorament li senta com una patada al pare xenòfob de l’Alícia i no vol fer altra cosa que carregar-se el nano sigui com sigui.

Per acabar-ho d’arrodonir, de tant en tant, a en Ximo se li apareix en somnis l’Home Prim, un personatje creat per en Gabriel Caballero, un escriptor de segona que viu al soterrani del mateix edifici que en Ximo.

Nosaltres, amb aquesta barreja és impossible avorrir-se!

Aquí teniu el primer capítol en pdf.

Títol: El desertor en el camp de batalla
Autor: Julià de Jòdar
Editorial: Proa
Col·lecció: A tot vent
Pàgines: 288
ISBN: 978-84-7588-418-9
Preu: 19,50€

Share

Un pensament a “El desertor en el camp de batalla, de Julià de Jòdar

  1. Retroenllaç: Regala Badalona | josepduranbdn

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.