El diari blau de la Carlota, de Gemma Lienas

@Ed_Empuries @Grup62

Segur que ja coneixeu la Carlota, protagonista de vàries novel·les juvenils d’una gran autora a qui segur que també coneixeu: la Gemma Lienas. Doncs bé, després de diversos diaris amb temàtiques diferents, arriba El diari blau de la Carlota, diari amb el qual no només gaudireu sinó que, a més, aprendreu. Aquest cop la Carlota decideix escriure un diari sobre la violència de gènere amb l’ajuda de la seva mare, la seva tieta Octàvia, l’àvia i tots els testimonis que va recollint a mida que l’elabora. El que no sap, un cop el comença, és que els testimonis que anirà trobant són més propers del que es podia imaginar. El Diari a més, també recull informació i testimonis sobre la violència escolar i la infantil.

La Gemma Lienas elabora una novel·la on la ficció i la realitat s’entrecreuen per donar pas a una autèntica font d’informació sobre la violència de gènere. Noticies verídiques o pàgines webs d’interès són proporcionades per una protagonista que, mentre fa el treball de recerca que ha d’entregar a final de curs, veu com al seu voltant es produeixen possibles situacions de violència de gènere, violència escolar i també violència infantil. Serà que ella mateixa s’està obsessionant amb el tema? O potser és que realment és un tema que a tots ens pot tocar de prop?

El diari blau de la Carlota no és simplement un llibre juvenil. És un llibre del qual poden gaudir joves i adults. Un llibre que, d’alguna manera, denuncia les injustícies socials i la manca d’educació perquè aquestes situacions se segueixen produint. Sempre compromesa amb la discriminació de qualsevol tipus, la Gemma Lienas ens regala en aquesta novel·la de fàcil lectura, les claus per descobrir si som, hem estat o podem ser víctimes de qualsevol tipus de violència i com evitar-ho.

Us deixo una nova lectura per l’estiu que no us deixarà de sorprendre. I si no em creieu, només heu de visitar la web de l’autora per poder llegir el primer capítol i anar obrint boca!

Títol: El diari blau de la Carlota
Autor: Gemma Lienas
Editorial: Empúries
Col·lecció: Narrativa
Pàgines: 208
ISBN: 978-84-9787-169-3
Preu: 14,40€

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.